Home » Geen categorie » Wat te doen bij ontslag

Wat te doen bij ontslag

Ontslaggolven zijn (helaas) aan de orde van de dag. De samenleving is de afgelopen jaren sterk verandert. Dit zorgt ervoor dat ook arbeidsverhouding en werk anders wordt. Volledige branches en industrieen vervagen. Consumenten vinden andere wegen om producten aan te schaffen en wat in het verleden een logisch afzet kanaal is, wordt vandaag de dag vergeten. Deze wijzigingen hebben een enorme impact op de arbeidsmarkt. Duizenden werknemers hebben opleidingen en ervaring in een afzetmarkt die niet meer of nog maar een klein beetje bestaat. Dit is lastig en kan bij veel van deze werknemers tot slapeloze nachten leiden.

Ook de samenleving is meegegaan in deze kentering. Saamhorigheid is ver te zoeken en men is steeds meer op zichzelf aangewezen. De helpende hand is onduidelijk omdat het lijkt alsof ook de overheid haar kop in het zand heeft gestoken door niet mee te gaan met deze heftige omslag. De conclusie is helder, u moet het zelf doen. Om u op weg te helpen is het onderstaand stappenplan samengesteld.

Stappenplan wat te doen bij ontslag:

  • Vraag een uitkering aan
  • Win juridisch advies in
  • Onderhandel met de werkgever voor een ontslagvergoeding
  • Vraag subsidies en toeslagen aan
  • Win carriere advies in
  • Ga op zoek naar een nieuwe arbeidsrelatie

Vanuit meerdere uitgangspunten biedt het bovenstaand stappenplan perspectief. Zowel aan de inkomstenkant als aan de uitgavenkant zorgt u direct en vanaf het allereerste moment voor balans. Het sociaal aspect van ontslag heeft enorme impact. Laten we er voor zorgen dat in ieder geval het financieel gemis geen onoverbrugbaar verhaal wordt.

Uw naslagwerk: