Home » Geen categorie » Werken zonder diploma

Werken zonder diploma

Natuurlijk is werken zonder diploma nog steeds mogelijk. Het ligt er alleen aan welke branches u ziet zitten. Want niet altijd is het mogelijk. Soms bestaat er namelijk een wettelijk kader dat de werkgever (en werknemer) verplicht om bepaalde diploma’s in bezit te hebben. Dit hoeven niet per sé schooldiploma’s te zijn maar kunnen bijvoorbeeld ook adviesdiploma’s of praktijkdiploma’s zijn.

Het werken zonder diploma kan ook via een werktraject of leerlingwezen. Hierbij leert de nieuwe werknemer bepaalde taken uit te voeren en kwalificeert de werkgever ook als leermeester. Veelal wordt deze vorm van werken zonder diploma toegepast bij beroepen waar de praktijk belangrijker is dan de theorie.

Wanneer u voor uw droombaan een bepaald diploma en vaardigheden nodig heeft is het verstandig te zorgen dat u een opleiding hiervoor gaat volgen. Een opleiding is immers een tastbaar bewijs dat u meer dan een praatjesmaker bent maar ook echt de handen uit de mouwen wilt steken om iets te bereiken. Deze houding is voor veel werkgevers zeer positief en zal ervoor zorgen dat u zich in ieder geval kwalificeert als een geschikte kandidaat.

In de tussentijd dat u nog geen diploma heeft maar wel de opleiding volgt is het verstandig toch de nodige werkervaring op te doen. Mocht het niet lukken in de branche waar u graag heen wilt, bekijk dan waar u een positieve referentie kunt ophalen die ervoor zorgt dat een sollicitatie wanneer u het diploma eindelijk in bezit heeft gunstig kan beïnvloeden. Het solliciteren naar een topbaan is namelijk meer dan gewoon maar even iets doen waar u zin in heeft.

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: