Home » Ontslag

Ontslag

Soms ziet men ontslag al van mijlenver aankomen. In andere gevallen valt het als een donderslag bij heldere hemel. Feit blijft dat ontslag nooit leuk is. De negativiteit die komt kijken bij ontslag heeft een behoorlijke impact. Toch kan ontslag nadat alle formaliteiten zijn afgerond ook positieve kanten hebben. De beëindiging van de arbeidsovereenkomst biedt namelijk een nieuw perspectief zodat u kunt bepalen wat u nu echt wilt gaan doen.

Met name wanneer de hulp wordt ingeroepen van outplacement bureaus of wanneer u een assessment of persoonlijkheidstest maakt, kunt u op basis van de resultaten van deze test bekijken waar u op basis van uw aangeboren talenten richting kunt vinden. Maar ook kunt u natuurlijk de keuze maken en bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer worden.

In de Engelse taal gebruikt men de term “first things first” regelmatig. Hiermee wordt bedoeld dat de belangrijkste zaken eerst moeten worden geregeld. Bij ontslag wil dit zeggen dat u eerst onderzoekt of u recht heeft op een ontslagvergoeding. Daarna gaat u de aanvraag voor een uitkering in gang zetten zodat u in ieder geval tijdens de zoektocht naar uw volgende baan niet op een houtje hoeft te bijten. Na de aanvraag voor de uitkering is het verstandig uw vaste lasten te verlagen door huurtoeslag, zorgtoeslag en andere subsidies aan te vragen. Wanneer deze basis is geregeld kunt u vol goede moed beginnen aan het volgende avontuur; het vinden van een nieuwe werkkring of het starten van een eigen onderneming.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: