Home » Geen categorie » Ik zoek werk

Ik zoek werk

Tientallen jaren geleden, toen de verzorgingsstaat net haar intrede deed was het normaal dat eigenlijk iedere man een baantje had. Er was voldoende werk en omdat de vrouwen over het algemeen nog niet echt actief waren in de harde mannenwereld kon men vaak wel gewoon aan het werk. Tijden veranderden. Vrouwen raakten geëmancipeerd en “mochten” langzaamaan ook gaan werken. Gelukkig denken we nu want een samenleving waar de vrouw thuis zit en voor de kinderen zorgt is bijna niet voor te stellen.

De bovenstaande historie maakt wel duidelijk dat er iets gaande is geweest en dat er momenteel onvoldoende gedaan wordt aan het creëren van werkgelegenheid. De overheid kan ook niet alles. Het bedrijfsleven raakt langzaam uitgeput maar gelukkig zijn er nog voldoende andere kleinschalige projecten waar men aan de slag kan.

Werk zoeken kan op het moment lastig zijn. In de periode dat er sprake is van hoogconjunctuur hoeft men eigenlijk maar te roepen “ik zoek werk” om uitgenodigd te worden op gesprek voor verschillende functies. Zo werkt het helaas vandaag de dag niet. Dat kan een paar dingen betekenen. Allereerst dat we beter moeten onderzoeken waarin we als individu uitblinken zodat potentiële werkgevers direct aan ons kunnen merken dat we een perfecte match zijn voor de baan die beschikbaar is. Ook kan men bekijken of de eigenwijze houding niet dusdanig de boventoon voert dat er gewoon een eigen onderneming gestart kan worden. In dit opzicht is de huidige tijd interessant. Het helpt ons het heft in eigen handen te nemen en te doen waarin we uitblinken. Dus; waarin blinkt u uit?

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: