Home » Geen categorie » Op zoek naar werk

Op zoek naar werk

Bent u net als veel andere Nederlanders ook op zoek naar werk, lees dan snel verder. Via deze website kijken we naar verschillende aspecten van de werkrelatie. Aan bod komen onder andere ontslag, de persoonlijke financiële situatie, solliciteren en een eigen bedrijf beginnen. Eigenlijk toch wel allemaal factoren die belangrijk kunnen zijn bij het vinden van een nieuwe en interessante vorm van inkomen. Want dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat.

Bent u op zoek naar werk, zorg dan eerst dat u de zaken rondom uw WW uitkering goed heeft geregeld. Wanneer u namelijk ontslagen bent (en dit ontslag niet aan u te wijten is geweest) heeft u recht op een uitkering vanuit de overheid. Heeft u deze WW uitkering aangevraagd dan is het tijd om toeslagen zoals de zorgtoeslag en huurtoeslag aan te vragen. Dit zijn financiële tegemoetkomingen, ook wel subsidies, die ervoor zorgen dat de verplichte kosten die u moet maken toch iets lager uitvallen.

Heeft u inmiddels uw uitkering en de toeslagen aangevraagd dan komt u al in een iets rustiger vaarwater terecht. Het is daarna tijd om werk te gaan zoeken. Dit kan door de uitzendbureaus langs te gaan, de kranten en het internet af te struinen en op bezoek te gaan bij recruitment bureaus. Allemaal mogelijkheden om anderen voor u aan het werk te zetten.

Blijven uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken uit, dan kunt u ook nog eens gaan kijken of het starten van een eigen bedrijf tot de mogelijkheden behoort. Met een eigen bedrijf kunt u namelijk het heft in eigen handen nemen en echte onafhankelijkheid voor uzelf neerzetten. De grote aantallen nieuwe ZZP-ers die zich jaarlijks bij de Kamers van Koophandel melden maken wel duidelijk dat steeds meer mensen hun rug toekeren in de richting van het werknemerschap. Ondernemen is voor velen stukken interessanter. Geldt dit ook voor u?

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: