Home » Sociale voorzieningen

Sociale voorzieningen

Hoewel in sobere vorm bestaat de verzorgingsstaat nog steeds. De verzorgingsstaat regelt sociale voorzieningen voor Nederlanders die om welke reden dan ook een steuntje in de rug nodig hebben. Hierbij kan men denken aan arbeidsongeschikten, werklozen, ouders en gepensioneerden. Het idee achter de sociale voorzieningen is dat iedere Nederlander in staat moet zijn in basisonderhoud te kunnen voorzien. Sociale voorzieningen verzekeren een basis en stimuleren de ontvanger uit deze situatie te komen.

Wanneer u onverhoopt arbeidsongeschikt wordt of uw baan kwijtraakt is het zaak met spoed in uw basis inkomsten te voorzien en uw uitgaven patroon aan te passen. U wilt er immers niet op achteruit gaan in levenskwaliteit. Door aanspraak te maken op de sociale voorzieningen die er voor dit doel zijn, kunt u rustig en zonder stress op zoek naar een nieuwe werkkring of bezigheid. Met name de rust die u ervaart, zal een bijdrage leveren bij het vinden van de voor u juiste werkkring.

Een uitkering tijdens de zoektocht naar een baan

Nadat u uw baan bent kwijtgeraakt begint een tijd van onzekerheid. In veel gevallen heeft de ontslagen werknemer nog geen nieuwe werkkring en zal dus moeten solliciteren. In een tijd waar ontslagen aan de orde van de dag zijn, is het niet altijd even makkelijk snel weer aan het werk te gaan. Het hebben van een uitkering zal ervoor zorgen dat u niet morgen al de eerste de beste baan onder uw niveau hoeft te accepteren. Een uitkering tijdens de zoektocht naar uw nieuwe ideale baan is daarmee een kans op het vinden van uw droombaan.

Een uitkering tijdens de opstartfase van een onderneming

Wanneer het vinden van een baan niet wil vlotten, kunt u ervoor kiezen een eigen onderneming te starten. De mogelijkheden zijn veelzijdig. Zo kunt u bijvoorbeeld onder de vleugels van een franchisegever een onderneming starten waar het denkwerk eigenlijk al voor u is gedaan en u in een gespreid bedje terecht komt. Maar let op, niet iedere franchise organisatie biedt evenveel voordeel. Het klinkt mooi, maar uitvoerig onderzoek is noodzakelijk om te bepalen of een franchisecontract echt voor u is.

De andere kant van franchising is totaal eigen baas zijn. U bent dan verantwoordelijk voor de totale onderneming. Hier moet u goed over nadenken maar als u een duidelijk plan heeft, kunt u stap voor stap een plan uitstippelen wat zorgt voor duidelijkheid en zekerheid. Twee eigenschappen die maar weinig startende ondernemers kunnen bieden.

Waar u vooral goed over moet nadenken is hoe u klanten gaat werven.  Om ook dit onderdeel van uw nieuwe onderneming op orde te krijgen, kunt u hier de richting vinden die u wellicht nodig heeft. Vanzelfsprekend is het starten van een onderneming spannend en zal het de nodige uitdagingen bieden. Door beslagen ten ijs te komen gaat u aan de onzekerheid voorbij.

De mogelijkheid bestaat om tijdens de opstartfase van uw onderneming een uitkering te behouden. Aan deze vorm van “financiering” zitten enkele haken en ogen. De Gemeente waar u woont kan u hier het beste inlichtingen over verstrekken. Maak daarom vandaag nog een afspraak om uit te zoeken aan welke voorwaarden u moet voldoen om een onderneming op te starten met behoud van een uitkering en daarmee zelfstandig en onafhankelijk te worden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: