Home » Outplacement

Outplacement

Outplacement wordt ook wel ontslagbegeleiding genoemd. Het is een hulpmiddel om ontslagen werknemers aan een nieuwe werkkring te helpen. Deze werkkring kan zowel bij een nieuwe werkgever gevonden worden als binnen de zelfstandigheid van de eigen onderneming.

In de meeste gevallen is een outplacement traject onderdeel van het ontslagpakket wat door de werkgever aan de ontslagen werknemer wordt aangeboden. De begeleiding binnen het outplacement traject is gebaseerd op de financiële middelen die de werkgever bereid is uit te trekken voor de begeleiding. Naast re-integratie op de arbeidsmarkt staat ook de psychologische ondersteuning en sollicitatiehulp centraal. Het gaat er bij outplacement immers om dat   de ontslagen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk kan.

Ook wanneer uitsluitend een ontslagvergoeding wordt uitgekeerd kunt u deze – in sommige gevallen fiscaal vriendelijk – aanwenden voor outplacement. Hiermee neemt u het heft in eigen handen en krijgt u de begeleiding die eigenlijk niet in geld is uit te drukken. Want wanneer u alle trajecten zelf moet doorlopen of afzonderlijk moet uitzoeken en afnemen bent u meer tijd, moeite en waarschijnlijk geld kwijt, en dat is zonde.

Met name door de beperkte kwalitatieve begeleiding van de semi overheid bij het vinden van een nieuwe werkkring is outplacement niet altijd even populair. Er is echter een groot verschil tussen de ambtenaar die vaak gedemotiveerde werklozen aan het werk moet zien te krijgen en het outplacement bureau wat zich richt op het vinden van een ideale match tussen werkgever en werknemer.

Zelfs wanneer u de stoute schoenen aantrekt en ondernemer wilt worden, is de kans aanwezig dat een outplacement bureau u kan begeleiden bij de opstart. De opstartfase van de onderneming beperkt zich echter tot het maken van een plan, het vinden van de juiste markt(en) en het inschrijven en registeren van de onderneming. Na deze begin impuls bent u weer op uzelf aangewezen. Het vinden van de juiste weg is daarna aan uzelf. Gelukkig zijn er voldoende hulpmiddelen die u verder in het zadel kunnen helpen. Het programma Get all the clients you need is zo’n hulpmiddel. Het zorgt ervoor dat u leert te werken voor die klanten die u energie geven en alle zeurende, lastige en moeilijke klanten “lekker” kunt doorverwijzen naar uw concurrent. Ondernemen hoeft niet lastig te zijn, de meeste ondernemers maken het lastig. En dat is iets wat u moet zien te voorkomen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: