Home » Geen categorie » Ontslag tijdens ziekte

Ontslag tijdens ziekte

Wanneer de economie weer eens tegenzit en winstmarges omslaan in verliezen wordt het voor werkgevers steeds vaker regel om ontslag tijdens ziekte te verlenen. Vanzelfsprekend een vervelende en toch ook wel bizarre situatie. Volgens het arbeids- en ontslagrecht is het slechts onder uitzonderlijke situaties toegestaan iemand te ontslaan tijdens afwezigheid door ziekte. Toch komt het vaak voor. Een combinatie van onwetendheid, gebeurtenissen vanuit economisch oogpunt en soms zelfs grootheidswaanzin ligt ten grondslag aan het (vaak onterecht) ontslag.

Wanneer ontslag tijdens ziekte wordt aangezegd is er ergens iets goed mis. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden die u heeft om met zo weinig mogelijk kleerscheuren uit het debacle te komen.

Ontslagen worden is nooit leuk. Globaal zijn er drie redenen aan te voeren waarom er massa ontslagen vallen. Allereerst zijn er economische redenen. De meeste ondernemingen zijn geen charitatieve instellingen en wanneer de operationele winst omslaat in verlies komt er een moment dat de laatste adem wordt uitgeblazen. De tweede reden van ontslag is persoonlijk. Bijvoorbeeld doordat er irritaties over en weer ontstaan of simpelweg omdat het werk te hoog of te laag gegrepen is voor de bewuste medewerker. De derde reden waarom ondernemingen hun werkzaamheden staken ligt in het verlengde van de economische reden; outsourcing. Het Nederlands (fiscaal juridisch) ondernemingsklimaat binnen de landsgrenzen behoort voor ondernemers tot één van de slechtste ter wereld. Vanuit dat perspectief is het voor veel ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd maar niet “getrouwd” zijn met het Nederlands grondgebied een reden om een groot deel of zelfs alle werkzaamheden naar een gunstiger vestigingsklimaat en zelfs ander land te verplaatsen. Dit heet outsourcing en is helaas de realiteit van de dag.

Wat kunt u doen wanneer ontslag tijdens ziekte u wordt aangezegd?

  • Uw inkomsten en uitgaven optimaliseren
  • Juridische bijstand inroepen
  • Outplacement en carriere advies
  • Het heft in eigen hand nemen en een nieuwe werkkring vinden

De bovenstaande vier stappen zijn iedereen aan te raden. Er zijn helaas maar weinig gewezen medewerkers die vanaf de eerste dag dat zij horen eruit te moeten op deze gestructureerde manier er tegenaan gaan. En laten we eerlijk zijn, de werkrelatie is dusdanig verstoord dat u zich maar eens goed moet afvragen of u überhaupt wel bij dit bedrijf wilt blijven. Bent u niet veel beter af in een werkomgeving waar u met plezier en fluitend dagelijks naar uw werk gaat omdat u gewaardeerd wordt voor uw input?

Uw naslagwerk:

%d bloggers liken dit: